KSV Banner : Dame1
  Home
 
Hovedmenu
Home
New player?
DSM 2017
Teams and practice
Vedtægter
Committees
Links for matches
Find us on Facebook
Contact
Login
Brugernavn:

Adgangskode:

Gem password

Glemt dit password?
Hvem er online?
Der er 71 gæster online.
H2: Videre i pokalen efter midnatsgyser PDF Udskriv E-mail
19. December 2007
Tilføjet af Anders Kristensen

KSV 2 – Holbæk 1 (19-25, 20-25, 25-17, 27-25, 15-13)

Umættelige H2 var på jagt efter flere sejre. Denne gang i Pokalen. Men det sene tidspunkt og kampsted langt væk fra byens puls, samt utallige dårlige undskyldning som fødselsdag, syge katte, halsbetændelse, børn og kærester havde reduceret truppen til 9 kampklare gutter. Det var med andre ord en kamp, hvor H2s store brede skulle vise sit værd mod Holbæks Herre 1, der er ubesejret i år i Danmarksserien Sjælland.

 

Vi ankom til den mørklagte by Holbæk lidt over 20 tirsdag aften. To minibiler fyldt med høje volleyspillere gjorde, at der måtte en ekstra lang opvarmning til, før at vi kunne strække alle ledene.

Men måske havde vi alligevel ikke varmet nok op, for vi kom hurtigt bagud. Vi var under hårdt pres gennem hele første sæt, hvor de havde held til at slå uden om vores frygtede blokader. Samtidigt havde vi heller ikke det store held med vores angrebsspil. Her hjalp det slet ikke, at dommerne lagde en hård linie overfor vores springhæver Kasper, der var indkaldt som erstatning for vores normale hæver Rasmus. Kasper fik dømt fire dobbeltberøringer på stribe. Ikke noget som umiddelbart giver selvtillid. Men Kasper kæmpede videre og løftede efterhånden som kampen skred frem sit spil til nye højder. Første sæt blev hurtigt overstået. 19-25. Det så sort ud.

Der måtte ske noget radikalt. Kristian von Magius leverede her en taktisk genistreg, da han flyttede vores schweiziske mesterspiller Nils fra center til kant. Det gav mere tyngde på kanten, hvilket hjalp os til at få bedre fat i andet sæt – men desværre ikke nok. Vi var stadig ikke helt klar – og Holbæk vandt 25-20. Så lavede Kristian sin anden genistreg i kampen. Han sagde: ”Enten skal vi hjem om lidt – ellers skal vi kæmpede r….. ud af bukserne”. Den opfordring havde vi åbenbart ventet på længe – for der blev virkelig kæmpet de næste tre sæt. Det var kun, når undertegnede stod plantet som et træ i forsvaret, at bolden røg i gulvet. Ellers blev der samlet op på de mest fantastiske måder. Her skal Jacobs superforsvar fremhæves. Christian Weile henter en forsvarsbolde 10 meter udenfor banen, Peter og undertegnede er løbet derud – men bolden flyver lige forbi os. Vi tror alle, at bolden er tabt – men her kommer Jacob flyvende fra sin centerplads og får med et rullefald slået bolden over hovedet og lige over nettet, hvor deres forbløffede hæver kun snitter bolden med hænderne, hvorved han laver et hovedstød, som ser ret dumt ud. Sådan et stunt kan kun løfte et hold (eller ødelægge moralen alt efter, hvilken side af nettet, man er på). Det vendte i hvert fald kampen, så tredje sæt blev tæsket hjem med 25-17.

Det rystede Holbæk, der ikke var i stand til at omstille deres spil i fjerde sæt. Vi slog forbi deres blokader og Nils vandt utallige bolde på kanten. Vi kommer hurtigt foran efter endnu en suveræn serveserie af Nicolai og nogle gode kanthug fra Peter Hjort, men vi taber lidt fokus, så det bliver alligevel et utroligt tæt sæt. Det ender med, at undertegnede får blokket deres kant, så vi kan trække sættet hjem 27-25 – men inden da mener jeg, at de faktisk havde en matchbold, men min puls var på daværende tidspunkt så høj, at jeg ikke husker det helt klart. Der var vist også noget med en fejlserv på vores først sætbold. Vi vinder i hvert fald sættet og er helt ovenpå før femte og afgørende sæt.

Vi tror, at den er hjemme, men igen finder vi ud af, at de ikke har givet op overfor overmagten. Vi bytter ved 8-6 til dem. Chefen Kristian laver her sin tredje og sidste geniale taktiske ændring. Vi skal blokke linie – og ikke diagonal, som vi har gjort i hele kampen. Denne lille justering er med til, at vi fat i deres kanter igen – og kommer foran 13-11. Herefter følger et par hurtige bolde til dem. 13-13. Nu sidder nerverne ude på tøjet. Vi kalder time out. Nils skal have angrebet og som den superspiller, han er, vinder han selvfølgelig bolden. 14-13. Undertegnede skal serve. De kalder selvfølgelig time out. Deres usle taktik lykkes heldigvis ikke – serven kommer over og de får fumlet boldene rundt, så den til sidst lander i nettet. Det var ikke en gallaafslutning – men hvad fanden: DET VAR DET SIDSTE POINT.

 

Så var der ikke andet for at bryde ud i sang og KSV på landet – og her var vi virkelig kommet ud på landet. Efter et hurtigt bad var ’Keep on Blockin in the free world’ hele vejen til København, hvor vi med stive ben var hjemme kort efter midnat.

Fremhæves må særligt kampens spiller Nils. Han vandt simpelthen så mange point hjem. Han blev tæt fulgt af Kasper som kampens spiller, da han hævede fantastisk godt de sidste tre sæt. Flot at løfte spillet efter den begyndelse. Nicolai havde et højt servepres, der gav mange point. Chefcoach Kristian for de tre taktiske genistreger. Og endelig formåede Peter Hjort som anfører at holde sammen på holdet og give det gejst, da det så sortest ud. En-to-tre Hest.

Anders Raastrup Kristensen

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret 19. December 2007
Top!
Top!