KSV Banner : Dame1
  Home
 
Hovedmenu
Home
New player?
DSM 2017
Teams and practice
Vedtægter
Committees
Links for matches
Find us on Facebook
Contact
Login
Brugernavn:

Adgangskode:

Gem password

Glemt dit password?
Hvem er online?
Der er 24 gæster online.
D3: Metropolboerne slog forstadens young stars PDF Udskriv E-mail
09. November 2008
Tilføjet af Anne Søndergaard

Med en samling af emigrerede jyder, en enkelt bornholmer samt den resterende del spredt rundt omkring fra Djævleøen, så er det altid interessant at komme rundt i den københavnske omegn og erfare ligheder og forskelle. –Vi lærer jo hele livet!

 

Til dem der ikke var klar over det, er der væsentlig forskel på at bo i henholdsvis Gladsaxe og Gentofte Kommune. Det har dame 3 erfaret inden for de sidste par weekender, hvor vi forrige søndag blev mødt af en frysende kold hal i Gladsaxe og den forgange lørdag af en meget varm Kildeskovshal med opvarmede omklædningsrum. Nej, de sparer skam ikke på varmeregningen nord for København! Forventningen om at ”man har folk til” at ordne det praktiske i Gentofte blev også bekræftet, da vi kom ind i hallen. Der var ikke rigtig noget net at se, selv om tiden viste ½ time inden kampstart. Ved henvendelse til hjemmeholdet med en forespørgsel på net mm. lød svaret ”…at det kommer der en halmand og ordner”! Dejligt at have knaster nok til at betale sig fra de praktiske gøremål, men helt tilfredst var KSV’erne ikke, da nettet 15 min. før første fløjt fortsat ikke var strammet op.

 

Hvad har sådanne to forstadsklubber så til fælles, er jo også interessant at kigge på... Trods forskellige baggrunde måtte begge hold sande, at de med mødet af de metropolboende studenter og post-graduates var løbet ind i overmagten på volleybanen.

 

Nå, denne beskrivelse skal ikke dvale yderligere ved Gladsaxe-kampen, som vi vist alle ønsker at glemme bortset fra de 3 point vi tog med hjem. Mødet med Gentofte var jo en væsentlig anden udfordring. Sidste år blev vi kørt over ende af en flok young stars, hvor deres ældste spiller var yngre end vores Benjamin. Selvfølgelig var de blevet et år ældre siden sidst, men samtlige spillere gik fortsat under betegnelsen teenagere, hvilket ingen på KSV’s hold kan prale af. Trods Gentofte spillernes unge alder havde de alle en seriøs god boldforståelse og spillede en flot omgang volley med rene angreb. Aldrig i løbet af kampens 5 sæt blev bolden spillet over 2. gang fra deres side. Det vidner vist om seriøs volleyopdragelse!

 

D3 lod sig dog ikke kue af denne grund… Når kroppens muskler passerer de 20 år og for nogle også de 30, så tager det jo lidt længere tid at komme op i gear, og det viste 1. sæt også. Vi var bagud med 3-4 point hele kampen, indtil vi nåede op på 17-17. Her viste D3 noget af sin erfaring og rutine. Der blev strammet op i blokken og alt blev samlet op fra gulvet. Samtidig holdt vi koncentrationen i servepresset og endte med at vinde sættet 25-18.

 

2. sæts begyndelse blev en tro kopi af første sæts, og vi kom endnu engang bagud. Ved stilling 15-20 får vi bolden, og holdet er opsat på, at nu skal den her altså vendes! Betina har serven og tager sagen i egen hånd. På fornem vis server hun sættet hjem trods to kaldte time outs fra hjemmeholdets side, og vi vinder 25-20. Betina får efterfølgende dagens detalje for sin flotte servestime med 10 point. På dette tidspunkt var Gentofte spillerne forvandlet til en gang passive kegler, der væltede på stribe. Én af spillerne forsøgte sig endda med alternativer ved at tage bolden med hovedet, men lige lidt hjalp det dem.

 

3. sæt og vi var opsatte på, at nu skulle sejren blot køres hjem. Der blev lavet et par udskiftninger på D3’s hold. Dette skal dog på ingen måde være undskyldningen for, at vi endnu en gang kom uhjælpeligt dårligt fra start og stort set valgt at spille uden modtagninger. På denne måde er det virkelig svært at vinde kampe, og vi blev også kørt over 15-25.

4. sæt – vi starter på en frisk, men desværre er de unge piger på den anden side af nettet også kommet godt op i gear og spiller med en væsentlig højere servepres. Samtidig har de en utrolig dygtig kant, som ynder at slå over vores blok, og hun får også serveret 85% af deres angreb. Vi kæmper godt og er uheldige med en del bloks, der bliver rettet forkert af. Resultatet er også derefter, og vi taber sættet 18-25.

 

5. sæt – nu er det alt eller intet. D3 er fast besluttet på, at denne her kamp tilhører os, at og de 2 forgangne sæt er en alvorlig misforståelse. Coach Weile har inden kampen proklameret, at målet er 3 point på kontoen, og man skal jo høre efter trænerens ordre. Vi kommer derfor motiverede og kampklare tilbage på banen, og for første gang i kampen lykkedes det os at komme godt fra start [læs: kun bagud med 2 point!]. Vi får sat en del flotte angreb ind og specielt Nana har nogle flotte linjesmash. Nana har også serven, da vi vinder bolden ved 6-5, og hun viser, hvad rutine er værd. Gentoftes libero havde måske ikke sin bedste dag, og det udnytter Nana ved konstant at serve på hende, på trods af at Gentofte bytter rundt i opstillingen. Liberoen laver 3 flotte popcorn på modtagningerne og hendes holdkammerater bidrager derefter. Resultatet er, at der pludselig står 12-6 til KSV. Vi kan nu lugte sejren inden for rækkevidde, og Gentoftepigerne begynder langsomt at hænge med hovederne. Vi spænder balderne sammen og koncentrerer os om de sidste bolde og vinder fortjent 15-9. Derefter er det tid til en dejlig tur på landet…

 

Kampens spiller bliver Helle K efter tæt duel med Nana og Betina. Nu er der efter et hektisk program tid til en måneds spillepause, hvor vi skal have pudset detaljerne af og øvet at være klar for start, så vi forhåbentlig kan tage årets sidste to kampe med 2x 3-0 i sæt.

 

 / Anne S

Sidst opdateret 10. November 2008
Top!
Top!