KSV Banner : Dame1
  Home
 
Hovedmenu
Home
New player?
DSM 2017
Teams and practice
Vedtægter
Committees
Links for matches
Find us on Facebook
Contact
Login
Brugernavn:

Adgangskode:

Gem password

Glemt dit password?
Hvem er online?
Der er 25 gæster online.
D1: D1 tabte til DK1 PDF Udskriv E-mail
13. Januar 2006
Tilføjet af Olafsen

D1 var fredag aften i en træningskamp oppe imod danmarksmestrene og vinderne af damernes grundspil fra Lyngby. Med afbud fra begge diagonaler (Dasha eksamen og Lotte syg) så det på forhånd ud til at være en ret krævende opgave... Therese (D3) var specielt inviteret med ønsket om et rutine-løft og med muligheder for at hjælpe holdet i bagkæden hvor hendes absolutte forcer også ligger. Et spring, direkte fra Serie 1 til toppen af dansk volley, der blev klaret ganske flot.

Lyngby-USGD1: 3-0 (1), 25-19, 25-17, 25-16 (19-25)

Der blev dog også fokuseret på at andre facetter af spillet, som holdet kunne lære af og rette til efter, for måske at kunne tage flere taktiske virkemidler i brug i forårets kampe. Der blev bla. eksperimenteret med en alternativ modtagnings-opstilling samt flere back-up muligheder på diagonalen.

Opvarmningen starter med den mest aparte smashopvarmning jeg har bevidnet, da vi har sat langbane op men reelt kun har 5-6 m. bane at slå imod, fordi en skyde-væg deler Engelsborghallen indtil kampen kan begynde kl. 18. Efter lidt bagvægshamring, der med Lyngbys piger i skudlinien vækker erindring om sommerens "Bjørne skydning" i Tivoli, åbnes ballet...

I 1. sæt er vi godt med og starter som vanligt (undtaget dog Rise som modtagende diagonal). Lyngby havde godt held med deres servepres og vi fik ikke justeret blok-forsvar sammen til de større og hårdede slag og bredere slagvinkler fra mestrene. Lyngby tog derfor sættet i noget der minder om 25-19. Undervejs forsøger vi en blok-match up og Therese kommer ind som defensiv hæver. Vi får da også bolden i spil men kan ikke vinde angrebet, der bliver for tæt og spidst hævet.

I 2. sæt bytter Rise og Siri plads (med Rise som Kant-tæt og Siri som modtagende diagonal), men vi har stadigt lidt problemer i vores alternative modtagningsopstilling (som jo også er under træning). Derfor løber Lyngby fra os og vi får aldrig lukket hullet. Siri beviser dog to gange at en kort placeret serv kan gøre enhver modstanders side-outspil forudsigeligt med hæver fremme; desværre for os havner hævningen på en "fly" lige i handsken på 189 cm høje Sandra Bager som vi ikke kan snuppe. Energien er lidt lav og på trods af at vi justerer slagforsvaret og at blokaden også dækker væsentlige vinkler får vi ikke point nok i egen serv. Dette gør Lyngby dog og derfor resultatet, som siger mere om vores modtagnings-niveau end den kvalitet som vi faktisk spillede med. Undervejs snupper Therese en defensiv rotation i en hæver/diagonal dobbelt udskiftning og servicerer holdet flot og stabilt.

De næste to sæt stiller vi op i vanlig modtagnings-formation og Mette Krogh går på diagonalen. I 3 sæt fører vi 10-12 og spiller lige op med Lyngby i alle spillets facetter. Kanterne sprudler, og særligt Eva vinder næsten alt hvad hun kommer i nærheden af, om det så er touch-out, lob eller linie-slag. Lyngby fokuserede på det i pausen men hele tiden var "EE" et skridt foran fysisk og mentalt. Brit vinder også mange bolde på midten og det immervæk overfor en af de bedste centerblokader i DK. Dog er Lyngby gode til at få stimer i egen serv og giver højst et par stykker den anden vej og vi må se os slået i 3. sæt også. Løbene har de skiftet ud og det samme har vi, så vi må erkende at vi ikke kan spille op DK's umiddelbare nr. 1 og samtidigt udvide vores repetoire taktisk.

I 4 sæt er energien faldet lidt ud af Lyngby, og de laver nu de fejl vi har gjort hidtil, og derfor vinder vi også sættet. Therese er på banen da det sker, og hun er med sin forsvarsfight (samler bla. et modstander-center-dunk på en gratis bold op helt ovre på 5'eren!) med til at bringe lidt af den energi ind i sættet, som både vi og de mangler på tidspunktet. Mette Krogh gør en god figur på banen og virker ikke forvirret over det komplette ansvars-skifte.

Alt i alt en kamp som vi har lært af, mere end en kamp der viser hvad vi reelt kan. Energien er under vanlig standard men omvendt er der særdeles gode momenter offensivt på kanterne; faktisk langt over hvad vi havde kunne håbe. Defensivt får vi arbejdet på en hel ny måde i slagforsvaret og at det skal koste 3 tabte sæt mod nr 1 i DK kan jeg godt leve med. Ærgeligt at vi mangler nogle spillere som ikke oplever det modtagnings-skifte og forsvars-skifte som vi arbejder med. Dette må komme senere. Det positive er at holdet som helhed opbygger en fornuftigt tillid til den (måske punktvis i fremtiden) anvendte taktik.

Blokademæssigt mindes vi atter om at det er vigtigere at penetere og blokke tæt mellem kant/center end højt og med huller. Efter at have ihukommet den lektie lukker Eva Sandra Bager 2 gange, og så har pointen vist slået sømmet i sig selv (eller noget!)

Modtagningen sidder i øjet igen på tirsdag, hvor holdet vil samle op på hvad det kan og hvad det skal blive bedre til.

God weekend og god SMADR!

Sidst opdateret 12. Februar 2006
Top!
Top!