KSV Banner : Dame1
  Home
 
Hovedmenu
Home
New player?
DSM 2017
Teams and practice
Vedtægter
Committees
Links for matches
Find us on Facebook
Contact
Login
Brugernavn:

Adgangskode:

Gem password

Glemt dit password?
Hvem er online?
Der er 70 gæster online.
D1: Ret flot defensiv må man sige! PDF Udskriv E-mail
26. Februar 2006
Tilføjet af Olafsen

USG havde med kun én kamp tidligere imod Næstved ikke super meget kendskab til holdet. Vores erindring om dem (som vi slog i vores debutkamp i 1. division: 3-0; 24-22, 25-22,31-29) var at de havde et par stabile kanter og var rimeligt med over midten og alt i alt spillede noget fejlfri og stabil volley.

For det referat læs her:  1. Kamp imod Næstved i 1. div øst

Til opgøret havde vi hørt rygter om at Grøndals bedste center havde skiftet og da også fået disse verificeret rimeligt. Vi havde endda skrevet det på hjemmeside og i kampprogrammet. Tilsyneladende VAR det intet mere end et rygte, og træner Arne Grønborg klukkede vist også lidt indvendigt over al den ståhej.

En 15-20 stk. USG (publi)-kummer havde indfundet sig i det store Idrætshus på Østerbro, der slog varme rekord her til vinter med lidt over 15 grader. I vanlig stil luskede Siri da rundt med sælskindsluffer til lidt ind i boldopvarmningen alligevel.

Vi havde ret styr på 1. sæt selvom vi følges ad til omkring 8-8. Lidt efter laver Tina Hansen et USG varemærke (= en servestime 2/3 inde i sættet) med 4 point, og, sammen med en side-out, går vi til 16-9. Næstved svarer igen med en lille spurt på 3 point, men vi tager time-out ved 16-13 og taber herefter kun 3 point i egen modtagning samlet. 25-20 til USG.

Det var ret tydeligt at Næstved blev båret oppe af deres diagonal #2 Heidi Frederiksen og #10 kant Maria Mortensen. Begge slog godt og modtog godt og fik det meste opmærksomhed. Resten af holdet fightede godt men med særligt for lidt effekt i modtagningen; ikke at der var mange 0’ere, men boldene endte (for) ofte defensivt for deres anfører og hæver #2 Janne Jensen. Hende vil jeg kort kommentere: Janne lagde boldene fint og stabilt, meeeeeen tog efter 9/10 af de fremmødte publikummers mening lidt flere boldberøringer i brug når hun var presset. Jeg vil ikke bruge ordet dobbeltslag (det dømte 1. Dommer Claus Holvert ej heller så tit jo ;-) ) men måske rette opmærksomhed på at der nok KUNNE være dømt ”flere” berøringer i knap 2-3 gange de tilfælde der BLEV dømt. Havde det her været et tættere opgør og havde undertegnede sovet mere end 5 timer i gennemsnit de sidste 5 dage, var det nok noget USG havde været lidt mere på dupperne overfor.

Til 2. sæt følger Næstved igen med til omkring 6-6. Her vinder de en bold i egen serv men så er vores baneanfører KNIVSKARP. Eva mistænker at Næstved har lavet ged i rotationen og hoppet en opstilling over og reagerer lynsnart og henvender sig til 2. dommer Peter Valsgaard der med sekretærbordet må erkende at hun har ret. Det knækker lidt Næstved for kort tid efter står det 13-8 til os. Som belønning til Eva skiftes hun ud for bogstaveligt at holde bænken varm i den kolde hal. Siri kommer på banen og løfter opgaven flot. I hvert fald tabes INGEN side-outs siden da og vi vinder 25-11. Næstved havde forsøgt at flytte Heidi Frederiksen på kant-tæt, så de altid havde pres på venstre kantangreb og bedre modtagningsmuligheder, men det gav ikke (nok) pote.


Man må dog rose Næstved for EN ting. De spiller det bedste forsvar vi har oplevet i år uden sammenligning. Særligt vores kanter brager til den over, igennem eller forbi blokken og specielt deres linie- 1’er forsvar og et meget bevægeligt 6’er forsvar er her der og alle vejne. Derfor føles den kæmpe sæt sejr ikke så stor da vi måtte spille meget tålmodigt og bolden måtte en 4-6 gange over nettet før end vi havde nok overtag. Stor ros til begge hold for at vise så flot dame-volley. Vi må lære flere vinkler, slag- og tilløbsretninger hvis vi vil holde en større direkte kill%. Dog er der stadigt reel forskel på Næstved i særligt serv og modtagning. Det rører dog ikke på indtrykket af et flot fightende hold og ganske god damevolley generelt.

Så følger jo det farlige 3. sæt. Farums herrer i 2. div. øst har et ”smukt” sæt, hvor at alt går op i en højere enhed for dem. Vi har et sæt som vi for fremtiden vil kalde for ”Rosenlund-sættet” (som reference til det sæt vi tabte i sidste opgør). Hvad der sker i et sådant ”Rosenlund-sæt” er svært at sige da man på trods af bedre volley, færre fejl og stærkere side out alligevel KAN tabe. Vi går ind til 3. sæt og aftaler ellers IKKE at lave en ”Rosenlund”. Der bliver derfor ikke skiftet særligt meget ud, da vi ikke arbejder med en typisk start 6’er omkring de samme spillere, men mere lægges taktik udfra at have den rette sammensætning HVER gang.

Det går fint og vi fører 18-10. Derefter forsøger vi nogle taktiske dispositioner som lægger sig op ad de forcer som spillerne individuelt har. Af en eller anden grund så slapper vi af og det straffer Næstved. De henter os ved 23-23 og viser at den farligste fodbold-føring 2-0 (Jan Mølby) kan oversættes direkte til volley. Vi kan ikke komme op i gear og da vi har lavet ALT hvad vi kan dertil (2 Time-outs og 6 udskiftninger) er der kun et at gøre. Nemlig at tabe 26-24.

Det finder vi os ikke i. 4 sæt er ensidigt fra start til slut. Hæver Christina Söderlind server os til 6-0 og efter en rotation fra 18 til 25; 11 point og videre på Stafetten. Vi taber også undervejs to 3 point stimer men holder ellers rent bord modtagningsmæssigt og Næstved ender med 13.

Der er reel klasseforskel på de to hold udover hvad de har i kant-angrebet og i forsvaret. Vi laver vel nok 2-3 servefejl i alt og holder samlet den bedste kamp vi har gjort serve og modtagningsmæssigt i år. Yderligere spiller vi meget tålmodigt og spiller også op rent forsvarsmæssigt med Næstved. Holdet har et par unge spillere der kan blive gode, men må nok arbejde med et højere top-niveau i serv og modtagning hvis de vil blande sig i toppen i år og næste år.

Jeg satser meget på at Næstved er at finde i kvalen igen næste år (lige nu ser det svært ud at rykke op og deres spil er nu for godt til bunden af 1. division) men som det ser ud nu er der 3 hold der kæmper om 2 pladser og nok også spilmæssigt har flere forcer fordelt på flere spillere. Over midten laver de faktisk nogle fornuftige og hurtige ”stik” som vi ikke kan stoppe, men hvis ikke modtagningen kommer op kan det element jo være lige meget. Hvis dommerlinien fortsætter så behøver de ej heller at arbejde med færre berøringer i hævningen, og så er de også fint med der.

Bedste spiller bliver af publikum kåret til at være Næstveds super rutinerede og virkeligt dygtige kant Maria Mortensen og USG’s hæver Christina Söderlind. Begge havde muligheden for at skåle i en god flaske rødvin, men Næstved ville åbenbart hurtigt sydpå efter kampen.

Næste gang de to hold mødes er i sidste (betydende) kamp i kvalgruppen søndag d. 9/4. Vi håber at have kvalificeret os til eliten inde da så vi kan knalde et brag af en fest af i forbindelse med DSM (Danske Studenter Mesterskaber) d. 8-9/4. ALLE er hermed inviteret. Det plejer at være SUPER-sjovt!

Næste søndag er det Randers der gæster os i Idrætshallen kl. 11. Der sætter vi os på 2. pladsen i puljen (bare så i ikke bliver overraskede eller kede af det når vi tager godt imod jer med et smil, kårer jeres bedste spiller OG slår jeg halvt fordærvede!).

SMADR!

Sidst opdateret 26. Februar 2006
Top!
Top!