KSV Banner : Dame1
  Home
 
Hovedmenu
Home
New player?
DSM 2017
Teams and practice
Vedtægter
Committees
Links for matches
Find us on Facebook
Contact
Login
Brugernavn:

Adgangskode:

Gem password

Glemt dit password?
Hvem er online?
Der er 44 gæster online.
H1: KSV - Århus Volley PDF Udskriv E-mail
27. Februar 2012
Skrevet af Anders Boye

København Studenter Volley havde lørdag 25/2 besøg af Århus Volley i første runde af kvalifikationsspillet til Volleyligaen. Kravet var point for at skabe den bedst tænkelige start på de 10 kampe, der afgør hvem der kommer med i næste års Volleyliga.

Med en afslutningen på den regulære sæson med et knebent 3-2 nederlag til de regerende mester fra Marienlyst, kunne opstarten på kvalifikationsspillet (næsten) ikke være bedre. Efter pausen fra en spillefri weekend og en flok gode træninger kunne KSV-erne lørdag tage imod grundspillets hårdest prøvede hold Århus, der både i Idrætshuset og hjemme i stemningsfulde Århus Gamle Stadionhal havde måtte strække våben overfor KSV-erne. Og det er jo rart at vinde over jyder, så der var bred enighed om at det kunne vi lige så godt gøre igen.

Coach Arrild var ikke sen til at viderebringe rygterne om, at Århus's cheftræner regnede med en sejr i dagens kamp til resten af truppen. Friskt meldt, tænkte i hvert fald jeg, men da i høj grad også opløftende for der er da ikke noget mere træls end modfaldne jyder. Det skulle da lige være jyder, der lige har vundet over københavnersnuder. Men selvsikkerheden fejlede på den anden side heller ikke noget, da KSV også havde givet fripas til sæsonens mest stabile spiller, David Bording, der skulle noget med noget arbejde. Herudover havde truppen selv sørget for at skabe spænding ved at få skadet førstehæver Mads Hoffman i den sidste kamp i Idrætshuset. Men efter en lille måneds kamppause var Hoffman tilbage i truppen, og det med et ganske betragtelig lyst til at gøre en forskel.

I 1. sæt åbner KSV med Peter Tune, Anders Boye, Martin Bülow, Mads Hoffman, Leonardo Pierobon, Jørgen Wissing og libero Fabio Pellisero. Herudover var der også budt velkommen til jyderne med både højtråbende tilskuere og hjemmebagt kage. Så det er jo ikke mærkeligt at de oplever lidt pres til at begynde med. Mads føler sig tryg på banen, modtagningerne ligger hæderligt og det viser sig hurtigt, at Århus ikke kan følge med på centerspillet. Men spillet er noget nervøst på begge sider. Århusianerne er blandt andet åbenlyst usikre på hvor præcist Idrætshusets ellers upåklageligt indfarvede bane slutter. Ved to lejligheder er de i hvert fald ret gavmilde overfor undertegnedes diagonalangreb, men det skal ikke lyde som brok. Bestemt ikke. Når de ikke tager bolde, der nok er ude, så er de til gengæld gavmilde i blokaden første del af sættet, hvor de ikke kommer skarpt nok op på Jørgen Wissings angreb. Det giver KSV-erne et lille forspring i åbningen af kampen, men sættet forbliver tæt blandet grundet en del servefejl og gode angreb fra Århus's diagonal, der til ingens overraskelse er jydernes bedste spiller med skarpe angreb og tunge springserver. Sættet tipper til KSV-erne efter disciplineret angrebsspil. Sættet lukker 25-22 med en fornemmelse af, at der var styr på jyderne.

Men det var der ikke. 2. sæt bliver helt og aldeles modbydeligt. To dårlige åbningsangreb, en fejlserv og en dårlig opstilling, hvor vi fejler i modtagningen sender os bag Århus, der kører gode kantangreb som vi ikke får omstillet hverken forsvare eller blokade effektivt til. Det bliver en afklapsning, garneret med kedelige personlige fejl fra både Boye, Bülow og Wissing. Og der er en grund til at der er 6 mand på banen ad gangen, de tre andre kan nemlig ikke gøre det alene. Lars Olesen bytter med Peter Tune i sættet, men det er i høj grad i modtagningen og på kanterne at sættet tabes. 25-14 til Århus i et sæt, hvor KSV-erne ikke holdt fokus. Det er ikke i orden i et afgørende kvalifikationsspil.

Det var træls. Den århusianske cheftræner ser alt for tilfreds ud. Til gengæld er Arrild noget mere stiv i masken. Det skal være anderledes. Og det bliver det. Leonardo bytter med Peter Tune på centeren. Bülow melder sig ind i kampen med afgørende angreb på kant og pipe, mens modtagningen igen åbner for centerangrebene. Det giver noget sprælsk galla-lir fra Peter Tune, der vælger at gøre sættet til sit, da han også vælger at provokere jyderne med en serveserie med 3-4 direkte point og 2 server, der kommer over til KSV-erne som gratisbolde. Mads Hoffman og Anders Boye følger eksemplet og laver et par direkte servevindere på et århushold, der ikke får styr på modtagningerne, og derfor ikke kan komme effektivt igennem ved nettet. Sættet løfter sig ikke yderligere, og det lukkes med 25-16 til tilskuernes og spillernes tydelige glæde.

I 4. sæt virker det mest af alt som om gassen er gået af ballonen hos Århusianerne. Måske har de tankerne på kampen dagen efter mod Holte, eller også er de blevet trætte af at blive blokeret hele tiden. Lars, Bülow, Wissing og Mads tager vigtige blokpoint og sammen med et solidt sideout-spil, der kører upåklageligt som i 3. sæt, så holder KSV-erne sig foran sættet igennem, og på trods af en lille stime i slutningen af sættet, så er der ikke tvivl om hvor sættet ender. Århus kommer ikke igennem og KSV kan tage de nødvendige point, da hævningerne fra Mads presser den århusianske blokade til at tage chancer. Det giver nogle meget fine muligheder for KSV-angrebene. Forskellen i sættet bliver blokadepointene, gode varierede angreb og Århus' kamp med at få deres modtagninger konverteret til angreb. Sættet går til KSV med 25-20, og kampen ender med en rigtigt god åbning på kvalifikationsspillet. Vi tager på derfor begejstrede på landet (på den hurtige danseagtige måde), mens jyderne skuler og nogle af dem sikkert synes det hele var lidt træls. Næste uge er der kamp mod U20 i Holtehallen (hvor vi sidste gang havde flere tilskuere fra KSV end hjemmeholdet...ja, det er en opfordring), og derefter skal vi rigtigt på landet med en weekendtur til Ålborg.

Top!
Top!